30 років кафедрі ґрунтознавства і географії ґрунтів Львівського національного університету імені Івана Франка

21 – 23 вересня 2023 р. У Львові відбулася Міжнародна наукова конференція «Ґрунтознавство ХХІ століття: сучасні виклики та стратегія розвитку», присвячена 30-річчю кафедри ґрунтознавства і географії ґрунтів Львівського національного університету імені Івана Франка.

До вітальних слів долучився головний науковий співробітник ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О. Н. Соколовського», професор, член- кореспондент НААН Роман Трускавецький. Вітаючи учасників конференції Роман Степанович наголосив, що проведення такого масштабного наукового форуму у часи військової агресії вкотре підтверджує, що «Україна живе, працює, і кожен на своєму місці щодня робить свій внесок у довгоочікувану Перемогу». «Наш Інститут знає і високо цінує вагомі досягнення і внесок науковців Львівського університету в розвиток ґрунтознавчої науки. Вчені нашого Інституту постійно вивчають і цитують наукові праці колег зі Львова. Варто зазначити, що з початком війни кількість загроз для ґрунтів збільшилась, утім наші спільні напрацювання і подальша співпраця у розв’язанні цих проблем забезпечують можливість досліджувати не лише ґенезу ґрунтів, але й шляхи їх збереження», ‒ запевнив Роман Трускавецький.

Від імені співробітників нашого Інституту висловлюємо побажання кафедрі- іменинниці нових звершень у науковій і педагогічній діяльності.

Детальніше

Програма конференції