«HORIZON Europe»

Історія участі Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» у конкурсах рамкових науково-дослідних та інноваційних програм Європейського Союзу нараховує близько 20 років. У цьому періоді науковці Інституту брали участь у виконанні проєкту 7-ої Рамкової програми ЄС (проєкт Water ReUse, період виконання 2006-2011 рр., керівник - академік НААН Віталій МЕДВЕДЄВ). Починаючи з 2012 року, науковці Інституту подали близько 20 грантових заявок на різноманітні конкурси - 7-ої Рамкової програми ЄС (2007-2013), Рамкової програми з досліджень та інновацій HORIZON 2020 (2014-2020), Рамкової програми з досліджень та інновацій «HORIZON Europe» (2021-2027). Проєкти було відзначено високими оцінками експертів, але грантової підтримки Європейської комісії жоден з них так і не отримав.

І ось, нарешті – відбулося! Вперше за останні 12 років грантову підтримку Європейської Комісії отримує грантова пропозиція FARMWISE за участі науковців ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н.Соколовського»!

Проєкт «Майбутнє управління сільськогосподарськими ресурсами та водні інновації для сталої Європи" (FARMWISE, # 101135533) було подано на конкурс програми «ГОРИЗОНТ-Європа» HORIZON-CL6-2023-ZEROPOLLUTION-01-1 «Знання та інноваційні рішення в сільському господарстві для забезпечення доступності та якості води» у березні 2023 року.

У складі консорціуму проєкту 20 партнерів з 13 країн. Координатор проєкту (керівник консорціуму) — професор Ronny BERNDTSSON заступник директора Центру перспективних близькосхідних досліджень (Centre for Advanced Middle Eastern Studies) Департаменту інженерії водних ресурсів Лундського університету (Лунд, Швеція) 

Проєкт заплановано виконати за три роки - з січня 2024 по грудень 2026, під керівництвом заступника директора з наукової роботи Інституту, член-кор. НААН, доктор біол. наук Миколи МІРОШНИЧЕНКО, відповідального виконавця - провідного наукового співробітника, доктора с.-г. наук, Людмили ВОРОТИНЦЕВОЇ, офіційного представника від Інституту – Аркадія ЛЕВІНА та інших членів робочої групи.

Вітаємо ініціативних колег, які стали переможцями у конкурсі Рамкової програми «ГОРИЗОНТ-Європа»!

Бажаємо успішної роботи за проєктом!