Опубліковано матеріали Глобального симпозіуму з грунтів для харчування Global Symposium on Soils for Nutrition 26–29.07 2022

Нещодавно (липень 2023 р.), на сайті ФАО було опубліковано матеріали (Збірник праць) Глобального симпозіуму з ґрунтів для харчування (Global Symposium on Soils for Nutrition, GSS4N), який відбувся 26–29 липня 2022 року за активною участю науковців ННЦ «ІГА імені О.Н. Соколовського» (7 усних презентацій та 1 постерна за загальної кількості доповідей – 162). Подробиці щодо Глобального симпозіуму – на сайті Інституту.

У доповідях учасників продемонстровано інноваційні дослідження та надано вичерпний огляд глобальної багатофакторної проблеми дисбалансу поживних речовин ґрунту та його впливу на харчування людства і стан навколишнього середовища. Далекосяжні наслідки цього критичного виклику для національних сільськогосподарських систем і планетарних процесів було розглянуто у доповідях експертів з різних країн та галузей. Ця компіляція знань має стати важливим ресурсом для політиків, науковців і практиків, які працюють над сталими рішеннями для усунення дисбалансу поживних речовин та його негативного впливу на виробництво продуктів харчування і стан навколишнього середовища.

На сайті ФАО збірник праць Глобального симпозіуму GSS4N можна переглянути за посиланням і завантажити файл «Proceedings of the Global Symposium on Soils for Nutrition 26–29_07_ 2022.pdf».

Рекомендоване посилання для цитування збірника матеріалів: FAO. 2023. Soils, where food begins – Proceedings of the Global Symposium on Soils for Nutrition, 26–29 July 2022. Rome. 

Інформацію підготував Аркадій ЛЕВІН