Відкрити світ штучного інтелекту – майстер-клас

8 серпня 2023 року на платформі «Zoom» проведено майстер-клас «AI+Art: нові горизонти у творчості бібліотекаря». Організатором заходу, приуроченого до 10- річчя навчально-інноваційного проєкту «Школа бібліотечного журналіста», була Харківська державна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка за підтримки Харківського обласного відділення Української бібліотечної асоціації та у співпраці з Науковою бібліотекою Київського національного університету культури і мистецтв.

Було розглянуто багато цікавих і корисних питань стосовно використання засобів штучного інтелекту з метою розширення знань та відкриття нових горизонтів творчості бібліотекаря.

Досвідом та лайфхаками роботи зі штучним інтелектом поділилася провідний методист Публічної бібліотеки Новомосковської міської територіальної громади Анастасія Дьякова.

Враження від вебінару висловлюють учасники від ННЦ ІҐА імені О.Н.Соколовського кандидати наук Вікторія Кунець та Інна Парасочка:

«Зараз зчинилося багато галасу навколо штучного інтелекту (ШІ). Поки людство опановує ChatGPT, розробники ШІ попереджають про загрози, які створює ця технологія. І це природньо, бо будь-яка новація має свої плюси та мінуси, але від розумного застосування можна отримати лише користь. Без сумніву, ШІ з генерацією зображень — це капітальний абґрейд у роботі бібліотек і креативність. Сучасні реалії унеможливлюють функціонування бібліотеки в нормальному режимі, але дають змогу з максимальною ефективністю за допомогою дистанційного режиму роботи отримувати нові знання та навички для використання у бібліотечній та інформаційній діяльності».

Детальніше: https://journalist-library.blogspot.com/