Виступ на Всеукраїнському конгресі вчених економістів-аграрників і міжнародній науково-практичній конференції

28 вересня 2023 р. у змішаному (оф/онлайн) форматі відбулися Вісімнадцяті річні збори Всеукраїнського конгресу вчених економістів-аграрників і міжнародна науково- практична конференція «Розвиток аграрного сектору та сільських територій в умовах воєнного часу й повоєнного відновлення України»), організовані Національним науковим центром «Інститут аграрної економіки» і Громадською організацією «Всеукраїнський конгрес вчених економістів-аграрників» (ГО «КЕА»). Захід проведено на базі Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки». У заході взяли участь понад 130 учасників з академічних установ, ЗВО, громадських спілок, асоціацій України, Франції, Польщі, Болгарії, Німеччини та інших країн світу.

Захід відкрив і модерував віцепрезидент НААН, академік НААН Юрій ЛУПЕНКО. До вступного слова запрошено Президента НААН, академіка НААН Ярослав ГАДЗАЛА з доповіддю «Завдання аграрної науки в умовах воєнного стану».

Відповідно до програми заходу до слова запрошено поважних гостей:

  • Тараса ВИСОЦЬКОГО, першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України;
  • Івана КИРИЛЕНКА, заступника голови Комітету ВРУ з питань науки і освіти, народного депутата України, члена-кореспондента НААН;
  • Лесю ЗАБУРАННУ, голову підкомітету з питань видатків державного бюджету Комітету ВРУ з питань бюджету, членкиню-кореспондентку НААН;
  • Олександра ГАЙДУ, голову Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики;
  • Миколу СИЧЕВСЬКОГО, Академіка-секретаря Відділення аграрної економіки і продовольства НААН, академіка НААН.

Від ННЦ «ІҐА імені О. Н. Соколовського» у конференції взяв участь доктор економічних наук, старш. дослідник, чл.-кор. Академії економічних наук України Анатолій КУЧЕР, виступивши із доповіддю «Економіка воєнної деградації земель: виклики та перспективи на шляху до сталого управління ґрунтами».

Рішенням Президії Громадської організації «Всеукраїнський конгрес вчених економістів-аграрників» Анатолія КУЧЕРА включено до складу дійсних членів Конгресу.