Повідомлення про помилку

  • Warning: Illegal string offset 'ID' в cssmgr->MergeCSS() (рядок 1136 із /home/issar-old/htdocs/old.issar.com.ua/sites/all/libraries/mpdf/classes/cssmgr.php).
  • Warning: Cannot assign an empty string to a string offset в cssmgr->MergeCSS() (рядок 1136 із /home/issar-old/htdocs/old.issar.com.ua/sites/all/libraries/mpdf/classes/cssmgr.php).
  • Warning: Illegal string offset 'LANG' в cssmgr->MergeCSS() (рядок 1139 із /home/issar-old/htdocs/old.issar.com.ua/sites/all/libraries/mpdf/classes/cssmgr.php).
  • Warning: Cannot assign an empty string to a string offset в cssmgr->MergeCSS() (рядок 1139 із /home/issar-old/htdocs/old.issar.com.ua/sites/all/libraries/mpdf/classes/cssmgr.php).
  • Warning: Illegal string offset 'ID' в cssmgr->MergeCSS() (рядок 1190 із /home/issar-old/htdocs/old.issar.com.ua/sites/all/libraries/mpdf/classes/cssmgr.php).
  • Warning: Illegal string offset 'LANG' в cssmgr->MergeCSS() (рядок 1190 із /home/issar-old/htdocs/old.issar.com.ua/sites/all/libraries/mpdf/classes/cssmgr.php).
  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable в otl->trimOTLdata() (рядок 5377 із /home/issar-old/htdocs/old.issar.com.ua/sites/all/libraries/mpdf/classes/otl.php).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls в mPDF->_putimages() (рядок 9665 із /home/issar-old/htdocs/old.issar.com.ua/sites/all/libraries/mpdf/mpdf.php).

Засідання Спілки рад молодих учених України

10 серпня 2023 року Рада молодих учених (РМУ) при Міністерстві освіти і науки України провела онлайн-засідання Спілки рад молодих учених. У засіданні взяв участь Голова Ради молодих учених при ННЦ ІҐА Віталій Лебедь.

На заході було представлено дві доповіді:

  1. Зелене відновлення України: роль молодих учених. Аліса Сухіх, канд. пед. н., старший науковий співробітник Інституту цифровізації освіти, заступник голови Ради молодих учених при МОН.
  2. Особливості першого року навчання в аспірантурі: що і як регламентується. Олександр Торбас, доктор юридичних наук, професор Національного університету «Одеська юридична академія», член галузевої експертної ради Національного агенства із звбезпечення якості вищої освіти.

Темою першої доповіді було висвітлення змісту запланованого заходу, який організовує РМУ при МОН за підтримки Верховної Ради України. Тема: "Вплив воєнних дій на довкілля в Україні та зелене відновлення. Екоцид: шлях до міжнародного визнання", дата проведення —16.08.2023. До участі запрошуються молоді вчені з метою обміну досвідом й баченням щодо наявної ситуації, яка спричинена активними бойовими діями агресора, та можливих шляхів відновлення природи після руйнівного впливу. Формат зустрічі передбачатиме коротку постерну доповідь за тематикою та обговорення.

Друге повідомлення стосувалося особливостей навчання в аспірантурі, з акцентом на перший рік. Було продемонстровано низку нормативно-правових актів, що регламентують навчання в аспірантурі та стосуються вимог до дисертації і Порядку присудження ступеня доктора філософії. Було наголошено на необхідності ознайомлення з внутрішніми документами закладу, де проводиться навчання, зокрема освітньо-науковою програмою. Важливим для аспірантів є врахування того, що обираючи опонентів для захисту потрібно дотримуватися близькості ключових слів у дисертації здобувача та у статтях потенційних опонентів.

На даний час найбільш дискусійним питанням є протиріччя у постановах КМУ щодо строків підготовки докторів філософії (захист дисертації впродовж 4-х років та відтермінування захисту під час дії воєнного стану до його закінчення та на 3 місяці після).

Детальну інформацію про анонсований захід та запис засідання Спілки можна знайти на сторінці Ради молодих учених при МОН України у Facebook: https://www.facebook.com/youngscientists.ua